Ekspresy do kawy
Ekspresy – zadaniem tych urządzeń jest stworzenie jak najlepszych warunków zaparzania kawy czyli przygotowanie: dozy wody w odpowiedniej temperaturze i ciśnieniu , właściwe zmielenie i odmierzenie dozy kawy, przygotowanie pary pod odpowiednim ciśnieniem.
Oczywiście parametry te różnią się w poszczególnych urządzeniach zgodnie z sposobem zaparzania kawy np. w ekspresie przelewowym nie potrzeba ciśnienia – działa grawitacja.
Najczęstsze wybory wg miejsca pracy urządzeń:
Dom – klienci indywidualni dokonują różnych wyborów kierując się wyglądem urządzenia, wygodą użytkowania w odniesieniu do swych doświadczeń i umiejętności korzystania z rozwiązań.
Najczęściej wybierane są urządzenia automatyczne, rzadziej przelewowe i alternatywne sposoby np. drip , aeropres, chemex, syfon.
Alternatywy i ekspresy kolbowe wybierają klienci najbardziej zaawansowani o szczególnych oczekiwaniach od „małej czarnej”
Wszystkim chętnym umożliwiamy rozwój umiejętności przy wykorzystaniu wybranego sprzętu, a zainteresowanym poznawanie nowych technik i smaków.
Biura i urzędy – Ekspres podnosi prestiż, jest miłym akcentem podejmowania gości w firmie lub interesantów w urzędzie a ponadto oszczędza czas pracowników przygotowujących dla siebie ulubioną kawę.
Pomagamy dobrać sprzęt dostosowując go do oczekiwanej wydajności jak i asortymentu napojów, które ma przygotowywać. Istotnym elementem naszej oferty są szkolenia osób korzystających i obsługujących urządzenie oraz montaż urządzeń w siedzibie klienta.
Zakłady pracy – w każdym zakładzie pracy są biura o których pisaliśmy powyżej, zatem kilka słów o rozwiązaniach stosowanych na halach produkcyjnych i stołówkach.
Dobór rozwiązań powiązany jest z panującymi zwyczajami(dostęp do produktów na stołówce w czasie przerwy lub na hali przez cały czas pracy) oraz z technicznymi parametrami urządzeń z uwzględnieniem aspektu oczekiwań klienta .
Zapewniamy serwis sprzętu, a dla klientów mających podpisaną umowę na dostawy kawy, także sprzęt zastępczy na czas naprawy.