Ekspresy

Ekspresy – zadaniem tych urządzeń jest stworzenie jak najlepszych warunków zaparzania kawy czyli przygotowanie: dozy wody w odpowiedniej temperaturze i ciśnieniu , właściwe zmielenie i odmierzenie dozy kawy, przygotowanie pary pod odpowiednim ciśnieniem.

Oczywiście parametry te różnią się w poszczególnych urządzeniach zgodnie z sposobem zaparzania kawy np. w ekspresie przelewowym nie potrzeba ciśnienia – działa grawitacja.

Najczęstsze wybory wg miejsca pracy urządzeń:

Dom – klienci indywidualni dokonują różnych wyborów kierując się wyglądem urządzenia, wygodą użytkowania w odniesieniu do swych doświadczeń i umiejętności korzystania z rozwiązań.

Najczęściej wybierane są urządzenia automatyczne, rzadziej przelewowe i alternatywne sposoby np. drip , aeropres, chemex, syfon.

Alternatywy i ekspresy kolbowe wybierają klienci najbardziej zaawansowani o szczególnych oczekiwaniach od „małej czarnej”

Wszystkim chętnym umożliwiamy rozwój umiejętności przy wykorzystaniu wybranego sprzętu, a zainteresowanym poznawanie nowych technik i smaków.

Biura i urzędy – Ekspres podnosi prestiż, jest miłym akcentem podejmowania gości w  firmie lub interesantów w  urzędzie a ponadto  oszczędza czas pracowników przygotowujących dla siebie ulubioną kawę.

Pomagamy dobrać sprzęt dostosowując go do oczekiwanej wydajności jak i asortymentu napojów, które ma przygotowywać. Istotnym elementem naszej oferty są szkolenia osób korzystających i obsługujących urządzenie oraz montaż urządzeń w siedzibie klienta.

Zakłady pracy – w każdym zakładzie pracy są biura o których pisaliśmy powyżej, zatem kilka słów o rozwiązaniach stosowanych na halach produkcyjnych i stołówkach.

Dobór rozwiązań powiązany jest z panującymi zwyczajami(dostęp do produktów na stołówce w czasie przerwy lub na hali przez cały czas pracy) oraz z technicznymi parametrami urządzeń z uwzględnieniem aspektu oczekiwań klienta .

Zapewniamy serwis sprzętu, a dla klientów mających podpisaną umowę na dostawy kawy, także sprzęt zastępczy na czas naprawy.

czytaj więcej